Öncelikle Abdullah Erin’in kim olduğuna bakalım kısaca. İlk bakışta Erin’in başarılı bir eğitim süreci geçirdiği, ardından bürokrasiye atandıktan sonra hizmet odaklı bir çalışma anlayışı ortaya koyduğu görülmektedir. İlk bakışta Erin’in hizmet anlayışının somutlaştırdığı alan genellikle doğup büyüdüğü yerler olması göze çarpan bir özelliği olarak değerlendirmek mümkündür.
1969 yılında Mardin ili Savur İlçesi Gölbaşı köyünde doğdu. 1986 yılında Midyat Lisesini ve 1991 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini ikincilikle bitirdi.
Türkiye’nin değişik yerlerinde kaymakamlık yaptı. İlk kaymakamlık görev yeri Burdur Tefenni ilçesidir.
2001 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından Yüksek Lisans yapmak üzere İngiltere’ye gönderilmeye hak kazanan 10 mülki idare amiri arasında yer aldı. İngiltere Nottingham Üniversitesi Sosyoloji ve Sosyal Politika Fakültesindeki Yüksek lisans eğitimini, ‘ÜSTÜN BAŞARILI’ derece ile bitirdi.
Ülkeye döndükten sonra farklı yerlerde kaymakamlık yaptı ki bu yerlerden biri Cizre’dir.
2009 yılı Haziran ayında, görev alanı Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illeri olan Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreterliği’ne atandı. Bu süreçte, bölgenin ve Mardin’in Sosyo-Ekonomik kalkınmasını sağlamaya yönelik gelişme planları, çok sayıda stratejik raporun hazırlanması çalışmalarına öncülük etti.
2013 yılı Şubat ayından itibaren 2 yıl boyunca İçişleri Bakan Danışmanlığı görevinde bulundu. Danışmanlık yaptığı süre içinde Mardin’in kalkınması ve halkın temel sorunlarının çözümü için yoğun mesai sarfetti.
Sivil Toplum Kuruluşlarıyla Bağlar Öncelliği
İngiltere ve Danimarka gibi ülkeler ile Türkiyede’ki çeşitli üniversite ve STK’ların; sosyal ve ekonomik politikalar, kamu yönetiminin yeniden yapılanması, insan hakları, kalkınma, yoksulluk, planlama gibi alanlarda düzenledikleri özel kurs ve seminerlere iştirak etti. ABD Dışişleri Bakanlığının davetlisi olarak bir ay süre ile ‘Kamu-özel sektör işbirliğinin geliştirilmesi’ modelleri ile ilgili inceleme-araştırma programına katıldı. Ayrıca, İsveç, İspanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Suriye ve Irak gibi bir çok ülkede çeşitli alanlarda incelemelerde bulundu.
Abdullah Erin, 7 Haziran 2015 seçimlerinde AK Parti Mardin 4.cü sırada milletvekili adayı oldu. Meclise giremeyince 2016 1017 yıllarında Adıyaman Valisi olarak görev aldı. 2017 2022 yıllarında Şanlıurfa Valisi olarak görev aldı. İngilizce, Arapça ve Kürtçe bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.
AK Parti’nin Mardin Büyükşehir adayı Abdullah Erin, eski Şanlıurfa Valisi iken uzun süre kamuoyunun gündemini meşgul eden bir olay oldu.
Vali Erin’in Çabalarıyla Kurtarılan Kişi Şu Anda DEM Parti Vekili
Olay şöyle olmuştu:
Kamuoyunda ‘Şenyaşar Katliamı olarak nitelenen olay, 2018’de katliamın yaşandığı yer Suruç ilçesi idi. Olayda yaralananları dönemin Şanlıutfa Valisi Abdullah Erin Suruç Devlet Hastanesi’nde ziyaret ediyor. Katliamda babası ile iki ağabeyini kaybeden, kendisi de yaralı kurtulan şu anki DEM Parti milletvekili Ferit Şenyaşar: “Ben hastaneden sağ kurtulmuşsam Vali Abdullah Erin’in sayesinde. Vali feryat ediyor, olayı önlemeye çalışıyor ama etkisiz kalıyor. Sonrasında görüştüğümüzde Vali’nin bana söylediği cümle; ‘Ben elimden gelen her şeyi yaptım, göğsümü size siper ettim ancak sizi kurtarabildim’ oldu.”şeklinde açıklamada bulundu daha sonraki zamanda.
Suruç’ta seçim çalışması sırasında Şenyaşar ailesinin işyerinde başlayan ve hastaneye uzanan saldırı sonucu Hacı Esvet Şenyaşar (66), oğulları Adil (25) ve Celal Şenyaşar (45) ile AK Parti milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız yaşamını yitirmişti.
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, seçim çalışmaları sebebiyle iş yerlerini ziyaret etmiş ve taraflar arasında çıkan kavgada Celal, Adil, Mehmet, Fadıl ve Ferit Şenyaşar kardeşler ağır yaralanarak Suruç Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı.
Daha sonra Yeşil Sol Parti’nin Urfa 4. Sıra Adayı Ferit Şenyaşar, 14 Mayıs’ta düzenlenen seçimlerde milletvekili seçildi.
Mardin İle İlgili İlk Değerlendirmesi
AK Parti’nin Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Erin: “Mardin hak ettiği noktada değil, diyor. Erin, Mardin ticarette, sanayide, ulaştırmada, altyapıda ve turizmde hak ettiği noktada değil. Mardin’in potansiyelini ve zenginliğini ortaya çıkararak dünyanın gündemine oturtmak gerek. Bunun yanında kimlik siyasetine hapsedilmiş bir siyasetle başarıya ulaşmak mümkün değil”
Abdullah Erin, çalışmalarını gün geçtikçe yoğunlaştırıyor. Esnafları ziyaret ediyor; seçim koordinasyonunu incelikle takip ediyor.
Baktıkça Mardin halkıyla iyi bir diyalog kurmuş durumda. Her kesimin ortak görüşü ‘En uygun aday Abdullah Erin’ değerlendirmesi yapılmaktadır. Geçmiş deneyimleri ışığında Mardin’e hizmete dönük bir çalışma ortaya koyma noktasında bir inanç ve teveccüh oluşmuş durumda.
Mardin’de her bilboardta afişlerini, görsellerini görmek mümkün. Türkçe, Kürtçe ve Arapça hizmetini özetleyen sloganlarla karşılaşıyor Mardinliler. Mardin’de bir Abdullah Erin esintisi var, desek abartı olmaz. Tabi rakibi çok güçlü. Kürt siyasetinin etkili ismi Ahmet Türk. Bakalım Mardinliler, hizmet siyasetine mi yoksa kimlik siyasetine mi evet diyecek? Mardin halkı için hayırlısı olan neyse o olsun, diyoruz.
Saygıyla…
RSS
Twitter
Facebook
Youtube
Google+
Instagram
FUTBOLUMUZDA ETNO-SPORTİF ŞİDDET...
YANLIŞ BİLDİKLERİMİZ...
KAYBOLAN KIZ EFSANESİ…
ÖYLE ÇEK GİT...
KORKAK VE KÖR HÜKÜMET PROGRAMI...
SOKAKTAN MUTFAĞA: TAVUK KOKOREÇ...
AKP-MHP, SPOR YASASI İLE 3 BÜYÜK TAKIMIN KATARLILARA SATILMASININ ÖNÜNÜ AÇTI…
DİYARBEKİR GİBİ...
ÇİKOLATANIN KALP VE DAMAR HASTALIKLARI ÜZERİNE ETKİSİ…
RAKAMLAR HER ALANDA GERİLEDİĞİMİZİ GÖSTERİYOR…
KİME ÇALIŞAN GAZETECİLER?